Ньокки з шавлією. Як приготувати?

Ньокки з шавлією - вічна італійська класика, нічого більш італійського годі й чекати. М'яка, майже оксамитова картопля відмінно гармонує з великою кількістю соусів, але топлене вершкове масло з шавлією - чи не краще доповнення до цих галушок. Робіть ньокки в великих кількостях, заморозьте, а коли знадобляться - дістаньте з морозилки, відваріть і приготуйте ньокки з шавлією за 10 хвилин.

Ньокки з шавлією. Як приготувати

Ньокки з шавлією — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 4 середніх картоплі
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 курячий жовток
  • 1/2 ч.л. меленого мускатного горіха
  • сіль
  • перець

Для соусу — інгредієнти для приготування

  • 150 гр вершкового масла
  • кілька гілочок шавлії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 6 ст.л. тертого пармезану

Ньокки з шавлією — рецепт приготування

  • Картоплю вимийте, наколіть виделкою, збризніть з усіх боків рослинною олією, укладіть у жароміцну форму і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів.
  • Через годину знову навідайтеся у кухню, дістаньте форму з духовки і, як тільки картоплини злегка охолонуть - візьміть їх кухонною рукавичкою, розріжте навпіл, і ложкою вийміть м'якоть.
  • Розімніть м'якоть в пюре, додайте жовток, склянку борошна і спеції.
  • Вимішуйте картопляну масу до однорідності, при необхідності додаючи ще борошна - у вас повинно вийти гладке і не дуже липке тісто.
  • Розділіть його на чотири частини, кожну з них треба розкачати в тонку ковбаску і розрізати на шматочки розміром близько 2-х см (кожен).
  • Зверху на кожній галушці зробіть невелике поглиблення зворотньою стороною виделки.
  • Перекладіть галушки на деко, присипаний борошном, накрийте харчовою плівкою, і приберіть в холодильник ще на годину.
  • Поставте велику каструлю з підсоленою водою на вогонь.
  • Натріть пармезан, а листочки шавлії тонко наріжте, і, якщо вода вже кипить, почніть варити ньокки.
  • Ньокки, які піднялися на поверхню виловлювайте та відкладайте на друшляк, також паралельно зробіть соус.
  • Для цього в невеликій каструльці на малому вогні розтопіть масло, додайте в нього шавлії, лимонний сік і половину тертого сиру, приправте сіллю і перцем і готуйте, постійно помішуючи.
  • Через кілька хвилин, коли сир вже розплавився, а масло ще не потемніло, зніміть його з вогню. Як слід перемішайте ньокки з маслом, розкладіть їх по тарілках і подавайте, присипавши пармезаном і дрібними листочками свіжої шавлії.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.