Ньокки з шавлією - вічна італійська класика, нічого більш італійського годі й чекати. М'яка, майже оксамитова картопля відмінно гармонує з великою кількістю соусів, але топлене вершкове масло з шавлією - чи не краще доповнення до цих галушок. Робіть ньокки в великих кількостях, заморозьте, а коли знадобляться - дістаньте з морозилки, відваріть і приготуйте ньокки з шавлією за 10 хвилин.
Ньокки з шавлією — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 4 середніх картоплі
- 1,5 склянки борошна
- 1 курячий жовток
- 1/2 ч.л. меленого мускатного горіха
- сіль
- перець
Для соусу — інгредієнти для приготування
- 150 гр вершкового масла
- кілька гілочок шавлії
- 2 ст.л. лимонного соку
- 6 ст.л. тертого пармезану
Ньокки з шавлією — рецепт приготування
- Картоплю вимийте, наколіть виделкою, збризніть з усіх боків рослинною олією, укладіть у жароміцну форму і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів.
- Через годину знову навідайтеся у кухню, дістаньте форму з духовки і, як тільки картоплини злегка охолонуть - візьміть їх кухонною рукавичкою, розріжте навпіл, і ложкою вийміть м'якоть.
- Розімніть м'якоть в пюре, додайте жовток, склянку борошна і спеції.
- Вимішуйте картопляну масу до однорідності, при необхідності додаючи ще борошна - у вас повинно вийти гладке і не дуже липке тісто.
- Розділіть його на чотири частини, кожну з них треба розкачати в тонку ковбаску і розрізати на шматочки розміром близько 2-х см (кожен).
- Зверху на кожній галушці зробіть невелике поглиблення зворотньою стороною виделки.
- Перекладіть галушки на деко, присипаний борошном, накрийте харчовою плівкою, і приберіть в холодильник ще на годину.
- Поставте велику каструлю з підсоленою водою на вогонь.
- Натріть пармезан, а листочки шавлії тонко наріжте, і, якщо вода вже кипить, почніть варити ньокки.
- Ньокки, які піднялися на поверхню виловлювайте та відкладайте на друшляк, також паралельно зробіть соус.
- Для цього в невеликій каструльці на малому вогні розтопіть масло, додайте в нього шавлії, лимонний сік і половину тертого сиру, приправте сіллю і перцем і готуйте, постійно помішуючи.
- Через кілька хвилин, коли сир вже розплавився, а масло ще не потемніло, зніміть його з вогню. Як слід перемішайте ньокки з маслом, розкладіть їх по тарілках і подавайте, присипавши пармезаном і дрібними листочками свіжої шавлії.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.