Ньоккі з начинкою з рікотти. Як приготувати?

Ньоккі - традиційні італійські галушки, які готуються з картоплі (але не завжди), і подаються з соусом. Не дивно, що ньоккі такі популярні в Італії: смачно, ситно, недорого. Цей рецепт представляє з себе ускладнену версію цієї страви, тому його приготування займе у вас години дві, проте якщо вам треба справити враження - це підходящий варіант. Буде смачно.

Ньоккі з начинкою з рікотти. Як приготувати?
Ньоккі з начинкою з рікотти — інгредієнти для приготування(2 порції)

 

Для ньоккі:

  • 4 середніх бульби
  • 2 склянки борошна
  • 1 жовток
  • 1/2 ч.л. меленого мускатного горіха
  • сіль
  • перець

Для начинки:

  • 90 г рікотти
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 гілочка базиліка
  • 2 ст.л. тертого пармезану
  • 2 ст.л. кедрових горішків
  • 1 жовток
  • сіль
  • білий перець

Для соусу:

  • 600 г помідорів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 невеликий пучок базиліка
  • 1 гілочка розмарину
  • 1 гілочка чебрецю
  • сіль
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. вершків
  • 1/2 жовтого солодкого перцю
  • 1/2 цукіні

Ньоккі з начинкою з рікотти — рецепт приготування

  • Розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Картоплю наколіть виделкою, змажте рослинним маслом, покладіть в форму і поставте в духовку на годину.
  • Поки картопля запікається, займіться начинкою. Зелень петрушки і базиліка слід подрібнити, кедрові горішки злегка обсмажити і порубати, і ретельно перемішати з іншими складовими начинки.
  • Приправте сіллю і меленим білим перцем і відкладіть в сторону. У чашці збийте яйце і перемішайте його з вершками.
  • Вийміть форму з духовки, дайте картоплі злегка охолонути, розріжте кожну бульбу навпіл і ложкою вийміть м'якоть.
  • Роздавіть м'якоть, додайте 1 склянку борошна і інші інгредієнти і ретельно перемішайте.
  • Додавайте борошно, що залишилося, поки не отримаєте тісто підходящої консистенції - еластичне і не дуже липке.
  • Присипте поверхню столу борошном, викладіть тісто і розкачайте його до товщини близько 3 мм.
  • Склянкою вирізуйте кружечки з тіста і сформуйте подобу пельменів, викладаючи в середину начинку, змащуючи края збитим яйцем з вершками, і закріплюючи їх виделкою або пальцями.

Готові ньоккі викладіть на присипане борошном деко і приберіть в морозилку на 20 хвилин.

  • Помідори очистіть від шкірки і насіння, м'якоть порубіть.
  • Нагрійте на сковороді 2 ст.л. оливкового масла , обсмажте в ньому подрібнений часник і додайте помідори.
  • Вкладіть чебрець, розмарин і дрібно порубане стебло базиліка, і залиште тушкуватися на повільному вогні.
  • Після того, як соус буде готовий, чебрець і розмарин слід витягти.
  • Доведіть воду у великій каструлі до кипіння, і шумівкою акуратно опустіть туди ньоккі.
  • Через кілька хвилин ньокки почнуть спливати - обережно виймайте їх на друшляк.
  • Готові ньоккі викладіть на тарілки разом з бланшованим перцем і цукіні, полийте соусом, і подавайте, посипавши тертим пармезаном і зеленню базиліка.

Міні-ньоккі з сиру рікотта

Ньоккі з рікотти – фото

Отже, після приготування картопляних ньоккі з рікоттою у мене залишилося трохи начинки. Я додав пару ложок борошна, добре перемішав, і розкотив імпровізоване тісто в ковбаску діаметром 1 см. Акуратно розрізавши її на шматочки того ж розміру, я склав ці міні-ньоккі на тарілку з борошном і прибрав їх в холодильник. До речі, ньоккі з рікотти вимагають більше часу в холодильнику для того, щоб утримати форму, тому розраховуйте щонайменше на шість годин.

Соус

На соус я вирішив не витрачати багато часу — швидко обсмажив часник, додав протерту м'якоть томатів, трохи приборкав, а в кінці замешів в соус подрібнену зелень базиліка і тертий пармезан. Відварив ньоккі в киплячій воді, поки вони не спливли, струсив воду, і подав з соусом, посипавши пармезаном. Вийшло дуже смачно. Втім, це ж блюдо можна приготувати і в нормальному розмірі, потрібно лише збільшити всі пропорції.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.