До недавнього моменту я особливо не вірив в кулінарний потенціал печериць. На перший погляд, вони хороші в суворо визначених стравах, а в інших не можуть змагатися з «нормальними» грибами - але я був неправий. Паста з печерицями розкриває потенціал цих грибів, і якщо ви, як і я, звикли їх недооцінювати - вас чекає сюрприз. Може здатися, що ця паста забирає трохи більше часу, ніж рецепт пасти з баклажанами або тальятелле з лисичками , але ви все одно можете вкластися в 20 хвилин.
Мушлі, запечені з печерицями — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 16-18 шт. пасти «черепашки»
- 2 зубчики часнику
- 250 г печериць
- 75 г вершків 22%
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок базиліка
- пармезан
- оливкова олія
Мушлі, запечені з печерицями— рецепт приготування
- Відваріть пасту по інструкції на упаковці, злийте воду.
- Переконайтеся, що всередині черепашок не залишилося води, і відставте їх в сторону, нехай остигають. Почніть розігрівати духовку до 200 градусів і займіться грибами.
- Печериці тонко поріжте, натріть 100 г пармезану, подрібніть зелень і часник. Протягом однієї-двох хвилин обсмажте в прогрітій оливковій олії часник так, щоб він не встиг потемніти, і додайте шампіньйони.
- Обсмажте гриби - вони повинні віддати всю рідину і сильно зменшитися в розмірі, - приправте їх сіллю і перцем і влийте вершки. Перемішайте і через пару хвилин додайте до грибів зелень і половину пармезану. Знову перемішайте вміст сковороди, і зніміть її з вогню.
- У вас вийшла густа маса, яка відмінно послужить начинкою для нашої пасти. У кожну черепашку додайте по пів столової ложки начинки і викладіть пасту в форму для запікання. Присипте черепашки зверху пармезаном що залишилися і запікайте в духовці 5-7 хвилин, після чого негайно подавайте до столу.