Необхідні інгредієнти:
- Молоко 1 л.
- Яйця 2 шт.
- Цукор 2 ст. л.
- Сіль на кінчику чайної ложки.
- Сода на кінчику чайної ложки.
- Рослинна олія 3-4 ст. л. в тісто і 2 ст. л. для змазування сковороди.
- Борошно 270-280 гр.
Процес приготування:
1. У каструлю наливаємо 1 літр молока, ставимо на плиту на невеликий вогонь і доводимо до теплого стану. Далі беремо ще 1 ємність поменше і розбиваємо туди 2 яйця і додаємо 2 столові ложки цукру, а також трошки солі на кінчику чайної ложки і ретельно все перемішуємо.
2. У цю ж ємність додаємо рослинну олію. Потім набираємо склянку теплого молока з каструлі і додаємо в ємність разом з содою і знову перемішуємо.
3. До нашої суміші додаємо потрібну кількість борошна. Залежно від якості борошна може знадобитися трохи більше від запланованої кількості.
4. Всю суміш виливаємо в каструлю з молоком і перемішуємо. Ми залишаємо тісто на 15-20 хвилин і знову перемішуємо.
5. Млинці бажано випікати на млинцевій сковороді. Необхідно розігріти сковороду, додати масла і починати процес.
6. Ополоником наливаючи тісто на сковороду розподіляємо його по всій поверхні. Слід вибирати оптимальну температуру, щоб млинці не пригоріли.
Млинці можна подавати з варенням, згущеним молоком, медом, розтопленим шоколадом, сиропом, вершками і багатьом іншим, все залежить від вашої фантазії. Смачного.