Мідії, запечені з помідорами. Як приготувати?

Заморожені мідії, звичайно, не рівня свіжим — але і їх можна смачно приготувати, наприклад, запекти з помідорами, під рум'яною і хрусткою скоринкою. Найзручніше запікати такі мідії, які продаються на одній стулці - їх не треба ні варити, ні розморожувати - але і свіжі мідії можна приготувати так само. Як і в більшості морепродуктів, в мідіях мінімум жиру і максимум білка - смачно і корисно!

Мідії, запечені з помідорами. Як приготувати

Запечені мідії з помідорами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 12 великих мідій
  • 2 середніх помідора
  • 1 жменя хлібних крихт
  • 6 ст.л. тертого пармезану
  • 4 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки
  • сушений перчик чилі

Запечені мідії з помідорами — рецепт приготування

  • Розігрійте духовку до 190 градусів.
  • На невеликій кількості масла обсмажте хлібні крихти до золотистого кольору і викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав у себе надлишки масла.
  • Натріть пармезан, дрібно наріжте зелень петрушки і часник і з'єднайте в мисці з крихтами, які до цього моменту повинні вже охолонути.
  • Приправте потовчене гострим перчиком за смаком (не переборщіть!) І перемішайте.
  • Помідор очистіть від шкірки і насіння, м'якоть дрібно порубайте і від душі приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
  • Мідії, належним чином підготовлені (свіжі мідії потрібно промити від піску, злегка проварити на пару, щоб вони розкрилися, а не ті що не розкрилися - викинути; з замороженими простіше, їх навіть розморожувати не треба), покладіть в форму для запікання.
  • На кожну Мідію ложкою викладіть помідори, а зверху - суміш з хлібних крихт, сиру та іншого.
  • Збризніть оливкової олією і запікайте протягом 12-15 хвилин. В останні 2-3 хвилини увімкніть гриль або збільшіть температуру духовки, щоб мідії краще запеклися, і подавайте гарячим.

PS До речі, якщо у вас скінчилися помідори, ви їх не любите або просто не хочете, зробіть все те ж саме, але без помідорів. Смак вийде абсолютно інший, але все одно відмінний.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.