Локшина, обсмажена з овочами. Як приготувати?

Ця кулінарна імпровізація в азіатському стилі хороша тим, що часу йде трохи, а варіацій на тему локшини з овочами можна винайти мільйон, було б бажання. Локшину потрібно шукати у великих супермаркетах або азіатських крамницях - вибирайте гречану, рисову або удон, вони всі смачні. Овочі при швидкому обсмажуванні не встигають втратити хрусткість та зберігають максимум корисних речовин. До того ж ця локшина з овочами готується абсолютно без м'яса - словом, знахідка, а не страва.

Локшина, обсмажена з овочами. Як приготувати

Локшина з овочами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 200 гр рисової, гречаної локшини або локшини удон
  • 2 ст.л. кунжутного масла
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. дрібно натертого імбиру
  • 1/2 невеликої морквини
  • 1/2 невеликої цибулини
  • 1/2 солодкого перцю
  • жменю суцвіть брокколі
  • 1 ч.л. устричного соусу (опціонально)
  • 1 яйце
  • 1 перо зеленої цибулі
  • 1 ч.л. насіння кунжуту

Локшина, обсмажена з овочами — рецепт приготування

  • Готується це блюдо не просто швидко, а дуже швидко, тому перед тим, як приступати, переконайтеся, що все необхідне знаходиться у вас під рукою.
  • Отже, локшину відваріть відповідно до інструкції на упаковці, а потім промийте холодною водою і відставте в сторону.
  • Яйце злегка збийте. Тонко наріжте моркву, перець і брокколі, цибулю наріжте півкільцями, а часник подрібніть.
  • Гарненько розігрійте масло в воке на сильному вогні - за відсутності кунжутного масла можна без проблем обійтися іншим рослинним, але тоді ви не отримаєте характерний «горіховий» присмак. Додайте часник і імбир , швидко обсмажте і додайте інші овочі.

Я не випадково назвав цей рецепт імпровізацією, адже практично будь-яку його частину можна змінити. Наприклад, замість описаних в рецепті овочів можна використовувати капусту, стручкову квасолю, шпинат, гострий перчик , додати гриби або тофу , поекспериментувати з соусами - і щоразу у вас буде виходити нове блюдо.

  • Обсмажуйте пару хвилин (корисні поради про те, як смажити в воке , краще прочитати до приготування, а не після), після чого додайте устричний соус (можна використовувати соєвий або обійтися зовсім без нього - смак у всіх випадках буде різним) і перемішайте.
  • Додайте локшину, обсмажуйте її разом з овочами пару хвилин, і вилийте зверху яйце.
  • Швидко розмішайте, і коли тонкі яєчні нитки застигнуть, знімайте вок з вогню. Подавайте, посипавши кунжутом і зеленою цибулею, нарізаною під кутом.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.