Ця кулінарна імпровізація в азіатському стилі хороша тим, що часу йде трохи, а варіацій на тему локшини з овочами можна винайти мільйон, було б бажання. Локшину потрібно шукати у великих супермаркетах або азіатських крамницях - вибирайте гречану, рисову або удон, вони всі смачні. Овочі при швидкому обсмажуванні не встигають втратити хрусткість та зберігають максимум корисних речовин. До того ж ця локшина з овочами готується абсолютно без м'яса - словом, знахідка, а не страва.
Локшина з овочами — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 200 гр рисової, гречаної локшини або локшини удон
- 2 ст.л. кунжутного масла
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. дрібно натертого імбиру
- 1/2 невеликої морквини
- 1/2 невеликої цибулини
- 1/2 солодкого перцю
- жменю суцвіть брокколі
- 1 ч.л. устричного соусу (опціонально)
- 1 яйце
- 1 перо зеленої цибулі
- 1 ч.л. насіння кунжуту
Локшина, обсмажена з овочами — рецепт приготування
- Готується це блюдо не просто швидко, а дуже швидко, тому перед тим, як приступати, переконайтеся, що все необхідне знаходиться у вас під рукою.
- Отже, локшину відваріть відповідно до інструкції на упаковці, а потім промийте холодною водою і відставте в сторону.
- Яйце злегка збийте. Тонко наріжте моркву, перець і брокколі, цибулю наріжте півкільцями, а часник подрібніть.
- Гарненько розігрійте масло в воке на сильному вогні - за відсутності кунжутного масла можна без проблем обійтися іншим рослинним, але тоді ви не отримаєте характерний «горіховий» присмак. Додайте часник і імбир , швидко обсмажте і додайте інші овочі.
Я не випадково назвав цей рецепт імпровізацією, адже практично будь-яку його частину можна змінити. Наприклад, замість описаних в рецепті овочів можна використовувати капусту, стручкову квасолю, шпинат, гострий перчик , додати гриби або тофу , поекспериментувати з соусами - і щоразу у вас буде виходити нове блюдо.
- Обсмажуйте пару хвилин (корисні поради про те, як смажити в воке , краще прочитати до приготування, а не після), після чого додайте устричний соус (можна використовувати соєвий або обійтися зовсім без нього - смак у всіх випадках буде різним) і перемішайте.
- Додайте локшину, обсмажуйте її разом з овочами пару хвилин, і вилийте зверху яйце.
- Швидко розмішайте, і коли тонкі яєчні нитки застигнуть, знімайте вок з вогню. Подавайте, посипавши кунжутом і зеленою цибулею, нарізаною під кутом.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.