Лазанья. Як приготувати?

Якось раз мені довелось пригощатися лазанью за новорічним столом, хоча, зрозуміло, це блюдо більше підходить для менш урочистих випадків. При цьому існує величезна кількість рецептів лазаньї, але найбільш поширеною є лазіння з густим м'ясним соусом-рагу. Саме таку, класичну лазанью, ми з вами і приготуємо сьогодні в самих що ні на є домашніх умовах.

Лазанья. Як приготувати

Класична лазанья з м'ясним соусом — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 250 гр листів для лазаньї
  • 125 гр сиру моцарелла, тонко нарізаного
  • 8 ст.л. тертого пармезану

Для м'ясного соусу — інгредієнти для приготування

  • 500 гр яловичого фаршу
  • 500 гр протертої м'якоті томатів або томатної пасти
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • кілька гілочок базиліка
  • 1 гілочка розмарину
  • 1 лавровий лист

Для соусу бешамель — інгредієнти для приготування

  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 300 мл. молока
  • 1/2 ч.л. мускатного горіха

Лазанья — рецепт приготування

  • Подрібніть цибулю, а також часник, листя і стебла базиліка, очистіть помідори і наріжте їх м'якоть дрібними кубиками.
  • Протягом декількох хвилин обсмажуйте цибулю на невеликій кількості оливкової олії, а потім додайте фарш.
  • Постійно помішуючи, обсмажте фарш на сильному вогні з усіх боків, а потім залийте вміст сковороди томатною пастою.
  • Зменшіть вогонь до помірного, додайте м'якоть помідорів, часник, базилік , орегано, розмарин , лавровий лист, як слід перемішайте і залиште гаситися на 25-30 хвилин.
  • За цей час вивільняться аромати трав, які ми додали в соус, і його смак вийде дуже багатим і насиченим. Коли соус буде готовий, приправте його сіллю і чорним перцем, видаліть розмарин і лавровий лист, і дайте соусу охолонути.
  • У невеликій каструльці розтопіть вершкове масло і протягом двох хвилин обсмажуйте в ньому борошно.
  • Додайте гаряче молоко - невеликими порціями, кожного разу розмішуючи його з борошняною заправкою до повної однорідності, щоб уникнути утворення грудочок (якщо це не вийде, потім можна буде процідити соус).
  • Приправте мускатним горіхом, сіллю і чорним перцем, і дайте соусу прокипіти 10 хвилин або довше, якщо вам потрібна більш густа консистенція.
  • Одночасно відваріть листи лазаньї в підсоленій киплячій воді протягом 3-4 хвилин, злийте окріп і залийте їх холодною водою.
  • Тепер можна починати «збірку».
  • Для цього змастіть дно і борти прямокутної форми для запікання вершковим маслом, укладіть в неї кілька листів, і розподіліть на них трохи м'ясного соусу.
  • Нанесіть зверху 3-4 столових ложки соусу бешамель, укладіть тонко нарізану моцарелу, і накрийте наступним шаром листів. Повторіть цю операцію стільки разів, скільки шарів ви задумали «збудувати», а самий верхній «поверх» не закривайте листами, а присипте тертим сиром пармезан.
  • Запікайте лазанью в духовці протягом 40 хвилин при температурі 220 градусів, і відразу ж подавайте до столу.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.