Курка з печеними баклажанами. Як приготувати?

Пропоную вам ще одну гарячу закуску - цього разу з курки і баклажанів, причому курка тут грає аж ніяк не першу скрипку. Якщо ми все зробимо правильно (а ми саме так і зробимо), свою кулінарну симфонію зіграє злагоджений оркестр - курка і баклажани поєднуються напрочуд гармонійно.

Курка з печеними баклажанами. Як приготувати

Курка з печеними баклажанами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 1 баклажан
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 невеликої цибулини
  • 150 мл протертих помідорів або томатної пасти
  • 1 куряче філе
  • 1 пучок петрушки
  • 4 ст.л. тертого пармезану або іншого сиру

Курка з печеними баклажанами — рецепт приготування

  • Баклажан наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см.
  • По обидва боки збризніть оливковим маслом і покладіть у форму для запікання.
  • Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Більше з ними проробляти нічого не потрібно - лише перевернути на іншу сторону через 20 хвилин, а ще через 20 хвилин вийняти з духовки (духовку не вимикати!). Цього часу цілком вистачить на інші приготування.
  • Подрібніть цибулю і часник і обсмажуйте на повільному вогні на невеликій кількості олії , а через пару хвилин додайте на сковороду протерті томати і збільшіть вогонь.
  • Соус швидко закипить - розмішайте, спробуйте, приправте сіллю і перцем. Куряче філе розріжте на невеликі шматочки і помістіть в сковороду з соусом. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте курку 7-10 хвилин, в залежності від розміру шматочків.
  • Оскільки філе дуже легко пересушити, в ідеалі нам потрібно його трохи недотушити - ми ще доведемо його до готовності в духовці. Зніміть сковороду з вогню і перемішайте соус з подрібненою зеленню петрушки.

Тепер займемося спорудженням нашої вежі

  • У форму для запікання або на вогнетривку тарілку покладіть шматочок баклажана, а зверху на нього акуратно викладіть пару шматочків курки разом з соусом. Накрийте наступним скибочкою баклажана і виконайте цю операцію ще кілька разів.
  • Увінчайте споруду сиром - я використовував тертий пармезан, але з іншим сиром, наприклад, з скибочкою моцарели, має вийти не гірше.
  • Приберіть форму в духовку хвилин на 5, поки сир не оплавиться. Після цього можна подавати закуску до столу.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.