Пропоную вам ще одну гарячу закуску - цього разу з курки і баклажанів, причому курка тут грає аж ніяк не першу скрипку. Якщо ми все зробимо правильно (а ми саме так і зробимо), свою кулінарну симфонію зіграє злагоджений оркестр - курка і баклажани поєднуються напрочуд гармонійно.
Курка з печеними баклажанами — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 1 баклажан
- 1 зубчик часнику
- 1/2 невеликої цибулини
- 150 мл протертих помідорів або томатної пасти
- 1 куряче філе
- 1 пучок петрушки
- 4 ст.л. тертого пармезану або іншого сиру
Курка з печеними баклажанами — рецепт приготування
- Баклажан наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см.
- По обидва боки збризніть оливковим маслом і покладіть у форму для запікання.
- Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Більше з ними проробляти нічого не потрібно - лише перевернути на іншу сторону через 20 хвилин, а ще через 20 хвилин вийняти з духовки (духовку не вимикати!). Цього часу цілком вистачить на інші приготування.
- Подрібніть цибулю і часник і обсмажуйте на повільному вогні на невеликій кількості олії , а через пару хвилин додайте на сковороду протерті томати і збільшіть вогонь.
- Соус швидко закипить - розмішайте, спробуйте, приправте сіллю і перцем. Куряче філе розріжте на невеликі шматочки і помістіть в сковороду з соусом. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте курку 7-10 хвилин, в залежності від розміру шматочків.
- Оскільки філе дуже легко пересушити, в ідеалі нам потрібно його трохи недотушити - ми ще доведемо його до готовності в духовці. Зніміть сковороду з вогню і перемішайте соус з подрібненою зеленню петрушки.
Тепер займемося спорудженням нашої вежі
- У форму для запікання або на вогнетривку тарілку покладіть шматочок баклажана, а зверху на нього акуратно викладіть пару шматочків курки разом з соусом. Накрийте наступним скибочкою баклажана і виконайте цю операцію ще кілька разів.
- Увінчайте споруду сиром - я використовував тертий пармезан, але з іншим сиром, наприклад, з скибочкою моцарели, має вийти не гірше.
- Приберіть форму в духовку хвилин на 5, поки сир не оплавиться. Після цього можна подавати закуску до столу.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.