Як правильно готувати котлету по-київськи? В якому посуді? Все це і трохи більше в сьогоднішньому рецепті.
Котлета по-київськи - це та страва, яка однозначно припаде до смаку як витонченим гурманам, так і простим любителям смачно і ситно поїсти. Ніжне куряче м'ясо, гаряча олія з кропом, хрустка скоринка - що може бути краще?
Як правильно приготувати котлету по-київськи?
Перший етап - це підготовка масла для начинки котлети. Сто грам вершкового масла розігріваємо трохи тепліше кімнатної температури і змішуємо з нарізаним пучком кропу.
Робимо з отриманої маси невеликі кульки, загортаємо в целофан і ховаємо в холодильник.
Далі відбиваємо куряче філе, солимо, перчимо. Загортаємо масляні кульки з кропом в кожну котлетку, занурюємо отримані котлети в кляр, далі - в сухарики, повторюємо процедуру двічі.
Подальший етап - це жарка у фритюрі. Доводимо в спеціальній сковороді олію до кипіння - масло повинно бути налито в сковороду рівно настільки, щоб воно покривало котлетки повністю. Смажимо до золотистої скоринки, після чого запікаємо в духовці 5 - 7 хвилин.
Все, смачна і апетитна страва готова!
В якому посуді варто готувати котлету по-київськи?
Ідеальний варіант - це сотейник або ж спеціальна, глибока сковорода, бажано - з чавуну. Саме цей матеріал буде ідеальним для Вашої котлети - він гарно проводить тепло.