Коржі з начинкою з сиру. Як приготувати?

Це не дуже складні у виконанні листкові коржі з прісного тіста з начинкою, і здається, вони мають кримські коріння. Я вирішив приготувати коржі з двома начинками - сир із зеленню і фарш з баранини, але точно так само можна спекти коржі з яловичиною або свининою, печінкою, сиром, зеленню і так далі. Ситне і смачне блюдо, нехай і злегка простеньке, ці коржі з начинкою ідеально підходять для того, щоб взяти їх з собою в дорогу.

Коржі з начинкою з сиру. Як приготувати

Кримські прісні коржі з начинкою з сиру (і не тільки) — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 склянки теплої води
  • 1/2 ч.л. солі
  • оливкова олія
  • вершкове масло

Коржі з начинкою з сиру — рецепт приготування

  • Не мудруючи, зробимо таке ж тісто, як і для Кутаба : на присипаній борошном поверхні замісіть круте тісто, і будемо місити його хвилин 10, щоб воно стало однорідним, підатливим і еластичним.
  • Тепер займіться начинками, а тісто накрийте - нехай воно відпочине хоча б півгодини.
  • Коли все буде готово, трохи розімніть тісто і розділіть його на шість рівних частин, кожну з яких слід розкачати в тонкий плоский млинець. На цьому етапі немає необхідності домагатися форми ідеального кола, хоча це буде зовсім не зайвим.
  • Розподіліть начинку по поверхні тіста, потім скрутіть його в тугий рулет, а рулет загорніть по спіралі.
  • Відкладіть і займіться наступним рулетом, а потім розкачайте кожен в плоский корж товщиною близько 1 см: потрібно діяти акуратно і делікатно, можливо навіть, що не качалкою, а руками.
  • Зробивши коржі і давши їм відпочити ще трохи, розігрійте оливкового масла на сковороді, розтопіть в ньому трохи вершкового і обсмажте ваші коржі до золотистого кольору.

Подавайте з йогуртом, сметаною, томатним соусом і зеленню.

Начинка з баранячого фаршу — інгредієнти для приготування

  • 125 гр баранячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1/4 ч.л. зіри
  • 1/4 ч.л. гострої паприки
  • 2 ст.л. рубаної кінзи

Дрібно порубайте цибулю і часник і перемішайте їх з баранячим фаршем. У ступці або між долонями розітріть зіру і замішайте в фарш разом з паприкою. Обсмажте фарш на невеликій кількості рослинного масла до готовності, зніміть з вогню і приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем, а коли охолоне - додайте до фаршу зелень кінзи. Зазначена кількість продуктів розраховано на 3 коржі.

Начинка з сиру з зеленню — інгредієнти для приготування

  • 125 гр сиру
  • 1 пучок різноманітної зелені

Ретельно подрібніть зелень - петрушку, кріп, кінзу, м'яту, базилік , зелену цибулю - в тому поєднанні, яке вам більше подобається. Гарненько перемішайте сир із зеленню і посоліть. Зазначена кількість продуктів розраховано на 3 коржі.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.