Конвертики з куркою і гостро-солодким соусом. Як приготувати?

Конвертики або, по іншому, роли з куркою, робити не дуже складно: по суті, це ті ж самі голубці, але маленькі і в азіатському стилі. Рецепт дуже простий, головне запастися потрібними інгредієнтами, які є в будь-якому магазині. Що ж до соусу, який я пропоную подати до конвертиків з куркою, то ви можете зробити його заздалегідь: він зберігається в холодильнику досить довго, так що при бажанні можете збільшити пропорції, щоб відразу приготувати побільше.

Конвертики з куркою і гостро-солодким соусом. Як приготувати

Конвертики з куркою і гостро-солодким соусом — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 1 качан пекинської капусти
  • 6 курячих гомілок
  • 3 ст.л. волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. тертого імбиру
  • кілька штучок зеленої цибулі і гілочок кінзи
  • 1 гострий перчик чилі
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 лайм
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. насіння кунжуту

Для соусу — інгредієнти для приготування:

  • 3 зубчики часнику
  • 2 гострих перчика чилі
  • 2 ст.л. тертого імбиру
  • 1 лайм
  • кілька гілочок кінзи
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 5 ст.л. рисового оцту
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ст.л. рибного соусу

Конвертики з куркою і гостро-солодким соусом — рецепт приготування

  • Акуратно розберіть качан пекинської капусти на окремі листя і бланшуйте їх в киплячій воді протягом декількох хвилин, щоб вони стали м'якими і піддатливими.
  • Витягніть листя і обсушіть.
  • Тепер можна зайнятися начинкою. З курячих гомілок зніміть шкіру і відокремте м'ясо від кісток.
  • З'єднайте в блендері часник, імбир , зелень, перчик, очищений від насіння, куряче м'ясо, волоські горіхи, соєвий соус, масло , а також цедру і сік лайма. Приправте вміст блендера сіллю і чорним перцем і подрібніть до однорідності.
  • На кожен лист капусти потрібно викласти столову ложку начинки і акуратно згорнути нашу «посилку».
  • Готові конвертики щільно укладіть в пароварку один навпроти іншого, щоб вони не розкрилися, і варіть на пару хвилин 6-7.
  • Подавайте, посипавши злегка обсмаженим насінням кунжуту. До цих конвертиків непогано йде звичайний соєвий соус, але якщо ви зумієте знайти ще 10 хвилин, приготуйте чилі-соус, гострий і солодкий одночасно.
  • Для цього подрібніть в блендері часник, перчики без насіння, імбир, цедру і сік лайма (ще одного) і зелень кінзи.
  • Тепер візьміть невелику каструльку і помістіть в неї цукор і пару столових ложок води. Поставте каструльку на невеликий вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Додайте в каструльку вміст блендера, доведіть до кипіння, після чого влийте в неї оцет, соєвий соус і рибний соус (якщо є), перемішайте і варіть ще 1 хвилину. Зніміть соус з вогню і охолодіть перед подачею.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.