Конвертики або, по іншому, роли з куркою, робити не дуже складно: по суті, це ті ж самі голубці, але маленькі і в азіатському стилі. Рецепт дуже простий, головне запастися потрібними інгредієнтами, які є в будь-якому магазині. Що ж до соусу, який я пропоную подати до конвертиків з куркою, то ви можете зробити його заздалегідь: він зберігається в холодильнику досить довго, так що при бажанні можете збільшити пропорції, щоб відразу приготувати побільше.
Конвертики з куркою і гостро-солодким соусом — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 1 качан пекинської капусти
- 6 курячих гомілок
- 3 ст.л. волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. тертого імбиру
- кілька штучок зеленої цибулі і гілочок кінзи
- 1 гострий перчик чилі
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 лайм
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. насіння кунжуту
Для соусу — інгредієнти для приготування:
- 3 зубчики часнику
- 2 гострих перчика чилі
- 2 ст.л. тертого імбиру
- 1 лайм
- кілька гілочок кінзи
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 5 ст.л. рисового оцту
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 4 ст.л. рибного соусу
Конвертики з куркою і гостро-солодким соусом — рецепт приготування
- Акуратно розберіть качан пекинської капусти на окремі листя і бланшуйте їх в киплячій воді протягом декількох хвилин, щоб вони стали м'якими і піддатливими.
- Витягніть листя і обсушіть.
- Тепер можна зайнятися начинкою. З курячих гомілок зніміть шкіру і відокремте м'ясо від кісток.
- З'єднайте в блендері часник, імбир , зелень, перчик, очищений від насіння, куряче м'ясо, волоські горіхи, соєвий соус, масло , а також цедру і сік лайма. Приправте вміст блендера сіллю і чорним перцем і подрібніть до однорідності.
- На кожен лист капусти потрібно викласти столову ложку начинки і акуратно згорнути нашу «посилку».
- Готові конвертики щільно укладіть в пароварку один навпроти іншого, щоб вони не розкрилися, і варіть на пару хвилин 6-7.
- Подавайте, посипавши злегка обсмаженим насінням кунжуту. До цих конвертиків непогано йде звичайний соєвий соус, але якщо ви зумієте знайти ще 10 хвилин, приготуйте чилі-соус, гострий і солодкий одночасно.
- Для цього подрібніть в блендері часник, перчики без насіння, імбир, цедру і сік лайма (ще одного) і зелень кінзи.
- Тепер візьміть невелику каструльку і помістіть в неї цукор і пару столових ложок води. Поставте каструльку на невеликий вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
- Додайте в каструльку вміст блендера, доведіть до кипіння, після чого влийте в неї оцет, соєвий соус і рибний соус (якщо є), перемішайте і варіть ще 1 хвилину. Зніміть соус з вогню і охолодіть перед подачею.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.