Конфі з качиних ніжок. Як приготувати?

Спочатку цей метод приготування качиних ніжок, що прийшов з французької кухні, використовувався з метою консервації: приготований таким чином, качиний конфі може зберігатися в холодильнику кілька місяців. Проте, це ще й дуже смачна страва, яка має всесвітню популярність. Конфі з качиних ніжок - confit de canard - вважається класичним рецептом, але подібним же чином можна готувати гусака, свинину, кролятину і навіть курку.

Конфі з качиних ніжок. Як приготувати

Конфі з качиних ніжок — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 качиних стегенця
  • 2 стакани качиного жиру
  • 2 ст.л. морської солі
  • кілька гілочок петрушки і чебрецю
  • 2 лаврові листки
  • 2 горошини чорного перцю
  • 2 гвоздички

Конфі з качиних ніжок — рецепт приготування

  • З'єднайте в блендері сіль , перець, гвоздику, лавровий лист, зелень петрушки і листочки чебрецю і подрібнюйте до тих пір поки у вас не вийде дрібна сіль оптимістичного зеленого кольору.
  • Качині ніжки промийте під холодною водою і обсушіть, після чого гарненько натріть їх сіллю (товщим частинам приділяйте підвищену увагу, але використовуйте не більше 1 столової ложки ароматизованої солі для кожної ніжки, якщо не хочете їх пересолити).
  • Покладіть натерті сіллю ніжки в неглибоку каструлю одним шаром, шкіркою вниз, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на добу.

До речі, пропорції, наведені в цьому рецепті, перевірені і працюють для приготування двох порцій. Проте, я б рекомендував готувати чотири і більше ніжок за раз - в цьому випадку збільште пропорції для солі, а жиру візьміть стільки, щоб він повністю покрив ніжки під час приготування.

  • Вийміть блюдо з холодильника, позбудьтеся від солі і насухо витріть ніжки паперовими рушниками.
  • Щільно укладіть їх шкірою догори в блюдо, в якому вони досить тісно вмістяться в один шар (чим більше буде вільного місця, тим більше буде потрібно жиру; надлишки вільного місця можна заповнити часточками часнику).
  • Залийте качині ніжки розтопленим жиром так, щоб вони були покриті їм цілком, і готуйте в духовці при найменшій температурі (у духовці, нагрітій до 150 градусів).
  • Конфіт буде готуватися близько двох з половиною годин, але якщо ваша духовка «вміє» менше - збільште час приготування.
  • По готовності дістаньте блюдо з духовки та охолоджуйте при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник.
  • Коли будете готові подавати Конфіт, витягніть ніжки з жиру і розігрійте їх в духовці. М'ясо має бути м'яким і добре відходити від кісток, а корочка - хрусткою.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.