Упевнений, що всі з вас пробували картопляні деруни. Їх рецепт досить простий, і все ж я зважився опублікувати його, оскільки під настрій нічого кращого цих картопляних млинців немає. Хоча іноді картопляні деруни помилково відносять до російської кухні, але насправді, це білоруська страва. А тепер - за справу.
Картопляні деруни — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 800 гр картоплі
- 1 невелика цибулина
- 1 яйце
Картопляні деруни — рецепт приготування
- Очистіть картоплю та покладіть її в холодну воду, щоб вона не почала темніти.
- Яйце гарненько збийте і приправте сіллю і перцем.
- На дрібній тертці натріть цибулину і перекладіть в миску.
- Тепер натріть картоплю, перекладіть в ту ж миску, залийте збитим яйцем та гарненько перемішайте. А що ж мука? А не треба муки, прекрасно обійдемося і без неї!
- Обсмажуйте деруни на досить сильному вогні у великій кількості соняшникової олії в такий спосіб: викладайте по одній ложці суміші на сковороду та розгладжуйте зверху ложкою, щоб надати картопляній масі форму млинця.
- Коли нижня частина схопиться і зазолотиться, можна акуратно перевернути дерун і обсмажити з іншого боку.
- Обсмажені до золотистої скоринки деруни можна подавати зі сметаною, а можна зі смаженим беконом, шкварками та цибулею, оселедцем, ікрою, солоною або копченою рибкою, зеленню і всім іншим, що підкаже вам ваша фантазія.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.