Калачі з ароматною начинкою

Це не зовсім ті традиційні калачі, які пекли на Русі — але хто, скажіть, може похвалитися тим, що знає той самий, споконвічний рецепт калачів? Зате ці калачі можуть похвалитися тим, чого не вистачало нашим: такі калачі, з начинкою з помідорів і сиру  — прекрасний варіант закуски, легкого перекусу на бігу або просто ледачої вечері. Обов'язково спробуйте, калачі з начинкою — це смачніше ніж ви могли уявити.

Калачі з ароматною начинкою – фото

Калачі з ароматною начинкою — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 3,5 склянки борошна
  • 1,5 склянки теплої води
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • дріжджі

Калачі з ароматною начинкою — рецепт приготування

  • Змайструйте на поверхні столу «колодязь» з борошна. В центр «колодязя» вилийте воду, всипте цукор і дріжджі (читайте маркування на упаковці — як правило, там пишуть, скільки дріжджів підходить для 1 кг борошна) і перемішайте.
  • Додайте масло і сіль і почніть зрушувати борошно з краю «криниці» і розмішувати у воді. Після цього енергійно вимішуйте тісто протягом 5 хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним.
  • Змастіть внутрішню поверхню миски маслом, покладіть туди тісто і переверніть його, щоб воно було повністю покрите тонкою масляною плівкою. Накрийте миску і залиште в теплому місці на годину.
  • Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і знову вимісіть. Потім розділіть тісто на дві рівні частини і розкачайте їх в прямокутники розміром 20х50 см. Змастіть поверхню тіста начинкою, залишивши трохи вільного місця з країв широкої частини.
  • Скрутіть тісто так, щоб одна сторона широкої частини тіста злегка накладалася на іншу, утворюючи таким чином «ковбасу» з начинкою всередині. З'єднайте кінці «ковбаси», щоб вийшло кільце, і акуратно переверніть.
  • Перекладіть кільце на присипане борошном деко і зробіть поперечні надрізи з зовнішньої сторони кільця через кожні 5 см. Накрийте хліб і залиште ще на 40 хвилин, після чого злегка збризніть його оливковою олією. Випікайте в духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 30-40 хвилин, поки тісто не підрум'яниться.

Начинка з помідорів із сиром — інгредієнти для приготування

  • 1 кг. помідорів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок базиліка
  • 200 гр. сиру

Начинка з помідорів із сиром — рецепт приготування

  • Помідори очистіть від насіння і шкірки, м'якоть дрібно порубайте. На невеликій кількості оливкової олії швидко обсмажте подрібнений часник і стебла базиліка, після чого додайте помідори і зменшіть вогонь. Тушкуйте близько півгодини, потім зніміть з вогню і приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Дайте охолонути.
  • Краще всього використовувати моцарелу і пармезан, однак ви можете взяти будь-який хороший сир, який завалявся у вас в холодильнику. Змастіть поверхню тіста томатами, потім викладіть зверху тертий сир і посипте листям базиліка.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.