Грецький салат. Як приготувати?

Грецький салат. Як приготуватиГрецький салат на вигляд дуже простий, і кожна господиня напевно впевнена, що вміє його готувати. Проте, як і у випадку з іншими простими рецептами, в приготуванні хоріатіки салату, так називають грецький салат на його батьківщині, є свої тонкощі. По-перше, всі овочі повинні бути свіжими, з насиченим смаком, а фета і оливкова олія - хорошої якості. По-друге, різати, змішувати і заправляти грецький салат потрібно перед самою подачею, інакше він перетвориться в безформне місиво. Цей рецепт навчить вас готувати класичний грецький салат - такий, яким пишалася б будь-яка грецька господиня!

Грецький салат — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 1 солодкий зелений або жовтий перець
  • 1 червона цибулина
  • 2 середніх огірка
  • 2 стиглих помідора
  • 1 жменя оливок (в ідеалі сорти Каламата)
  • 100 гр сиру фета або бринзи
  • 1/4 ч.л. сушеного орегано
  • оливкова олія
  • сіль
  • чорний перець

Грецький салат — рецепт приготування

  • Нарізка овочів - один з найважливіших моментів для приготування правильного грецького салату. Наріжте цибулю кільцями, помідори часточками або кубиками, а огірок - товстими «півмісяцями».
  • У оливок видаліть кісточки.
  • Перець очистіть від насіння і крупно наріжте: в оригінальному рецепті грецького салату використовується зелений перець, але я вирішив взяти жовтий, щоб урізноманітнити колірну гамму салату.
  • З'єднайте овочі в мисці або салатнику, в якій будете подавати свій грецький салат, щедро полийте оливковою олією і перемішайте.
  • Зверху викладіть сир фета, нарізаний кубиками або одним цільним пластом (саме так подають грецький салат в багатьох тавернах Греції і Кіпру), ще трохи полийте олією і приправити сіллю, сушеним орегано і чорним перцем.
  • І головне - не забудьте супроводити салат хорошим хлібом і приємною компанією!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.