Форель, запечена іншим шляхом. Як приготувати?

Одного разу я купив велику форель, і вже вдома вирішив її обробити - і не просто Філерувати, а вирізав кістки і хребет, отримавши здоровенний пласт філе розміром з деко. Що робити з таким здоровенним шматком риби? Звичайно, запекти! Ось я і запік її, причому трохи по-іншому, ніж зазвичай. Вас я робити те ж саме не закликаю - в кінці кінців, в магазині без проблем можна купити вже готове філе форелі.

Форель, запечена іншим шляхом. Як приготувати

Запечене філе форелі — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 800 гр філе форелі
  • 1 середній помідор (або кілька черрі)
  • 1/2 невеликої цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ст.л. тертого імбиру
  • 1 пучок різноманітної зелені
  • сік і цедра 1 лимона
  • 1 ст.л. соєвого соусу

Форель, запечена іншим шляхом — рецепт приготування

  • Подрібніть часник, натріть імбир , наріжте цибулю тонкими кільцями, а помідор - невеликими кубиками, і грубо порубйте зелень, таку, як петрушка, кріп, зелена цибуля і базилік .

При бажанні можна замінити помідор на кілька черрі - в цьому випадку розріжте кожну на вісім частин.

  • Викладіть філе форелі на деко і рівномірно збризніть його лимонним соком і соєвим соусом.
  • Приправте рибу сіллю і перцем (чорним, білим або сумішшю перців - а солі візьміть зовсім трохи, соєвий соус і так солоний).
  • Художньо розкидайте по поверхні філе спочатку часник, імбир і лимонну цедру, потім цибулю і помідори, і довершіть справу рубаною зеленню.

Запечене філе форелі - рецепт приготування

  • Збризніть рибу оливковою олією, і поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.
  • Після цього обережно перекладіть філе на тарілки, полийте соками, якщо вони виявляться на деко, і подавайте. Гарнір - легкий, соус - на свій розсуд.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.