Одного разу я купив велику форель, і вже вдома вирішив її обробити - і не просто Філерувати, а вирізав кістки і хребет, отримавши здоровенний пласт філе розміром з деко. Що робити з таким здоровенним шматком риби? Звичайно, запекти! Ось я і запік її, причому трохи по-іншому, ніж зазвичай. Вас я робити те ж саме не закликаю - в кінці кінців, в магазині без проблем можна купити вже готове філе форелі.
Запечене філе форелі — інгредієнти для приготування(4 порції)
- 800 гр філе форелі
- 1 середній помідор (або кілька черрі)
- 1/2 невеликої цибулини
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ст.л. тертого імбиру
- 1 пучок різноманітної зелені
- сік і цедра 1 лимона
- 1 ст.л. соєвого соусу
Форель, запечена іншим шляхом — рецепт приготування
- Подрібніть часник, натріть імбир , наріжте цибулю тонкими кільцями, а помідор - невеликими кубиками, і грубо порубйте зелень, таку, як петрушка, кріп, зелена цибуля і базилік .
При бажанні можна замінити помідор на кілька черрі - в цьому випадку розріжте кожну на вісім частин.
- Викладіть філе форелі на деко і рівномірно збризніть його лимонним соком і соєвим соусом.
- Приправте рибу сіллю і перцем (чорним, білим або сумішшю перців - а солі візьміть зовсім трохи, соєвий соус і так солоний).
- Художньо розкидайте по поверхні філе спочатку часник, імбир і лимонну цедру, потім цибулю і помідори, і довершіть справу рубаною зеленню.
- Збризніть рибу оливковою олією, і поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.
- Після цього обережно перекладіть філе на тарілки, полийте соками, якщо вони виявляться на деко, і подавайте. Гарнір - легкий, соус - на свій розсуд.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.