Фахитас з куркою. Як приготувати?

Фахитас - мексиканське блюдо, що складається з м'яса та овочів, які подаються в пшеничному або кукурудзяному коржику. Готується fajitas просто та швидко, з'їдається ще швидше, а якщо ви вирішили влаштувати вечірку в латиноамериканському стилі, доповніть цю невибагливу, але дуже смачну страву, традиційними мексиканськими напоями. Тортилії в цьому рецепті можна замінити звичайними коржами з прісного тіста або тонким лавашем.

Фахитас з куркою. Як приготувати

Фахитас з куркою — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 500 гр курячих грудок
  • 1 червона цибулина
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 зелений або жовтий солодкий перець
  • 1 гострий перчик чилі
  • 4 пшеничних або кукурудзяних коржі-тортильї

Для маринаду — інгредієнти для приготування

  • 5 ст.л. оливкової олії
  • сік 1 лайма
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. меленого чилі
  • кілька гілочок кінзи

Фахитас з куркою — рецепт приготування

  • Курячі грудки відокремте від плівок.
  • Подрібніть часник і кінзу, з'єднайте в мисці з іншими інгредієнтами маринаду і ретельно перемішайте.
  • Приправте сіллю і чорним перцем, спробуйте, залийте курячі грудки маринадом і перемішайте.
  • Маринують курячі грудки хоча б годину, а ще краще - години чотири.
  • Візьміть за правило завжди пробувати маринади перед маринуванням, щоб, в разі чого, мати можливість швидко виправити свою помилку.
  • Злийте маринад, курячі грудки обсушіть і наріжте тонкими смужками.
  • Солодкий перець наріжте тонкими смужками, цибулю і гострий перчик подрібніть.
  • Розігрійте на сковороді кілька ложок оливкової олії, обсмажте цибулю протягом трьох хвилин на середньому вогні і додайте перець і чилі.
  • Продовжуйте обсмажувати овочі хвилин п'ять, помішуючи, поки перець злегка не розм'якшиться (при бажанні можна влити на сковороду півкелиха білого вина і тушкувати овочі, поки вино повністю не випарується).
  • Перекладіть готові овочі в миску, накрийте фольгою і обсмажуйте курку протягом 2-2,5 хвилин з кожного боку, щоб ні в якому разі не пересушити її (якщо не впевнені - розріжте один шматочок, і якщо м'ясо всередині стало білим, відразу ж знімайте сковороду з вогню).
  • Подавайте з коржиками і сметаною, гуакамоле та томатною сальсою, щоб кожен гість сам скрутив собі фахитас з порцією овочів та м'яса і приправив на свій смак.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.