Фахитас - мексиканське блюдо, що складається з м'яса та овочів, які подаються в пшеничному або кукурудзяному коржику. Готується fajitas просто та швидко, з'їдається ще швидше, а якщо ви вирішили влаштувати вечірку в латиноамериканському стилі, доповніть цю невибагливу, але дуже смачну страву, традиційними мексиканськими напоями. Тортилії в цьому рецепті можна замінити звичайними коржами з прісного тіста або тонким лавашем.
Фахитас з куркою — інгредієнти для приготування(4 порції)
- 500 гр курячих грудок
- 1 червона цибулина
- 1 червоний солодкий перець
- 1 зелений або жовтий солодкий перець
- 1 гострий перчик чилі
- 4 пшеничних або кукурудзяних коржі-тортильї
Для маринаду — інгредієнти для приготування
- 5 ст.л. оливкової олії
- сік 1 лайма
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. меленого чилі
- кілька гілочок кінзи
Фахитас з куркою — рецепт приготування
- Курячі грудки відокремте від плівок.
- Подрібніть часник і кінзу, з'єднайте в мисці з іншими інгредієнтами маринаду і ретельно перемішайте.
- Приправте сіллю і чорним перцем, спробуйте, залийте курячі грудки маринадом і перемішайте.
- Маринують курячі грудки хоча б годину, а ще краще - години чотири.
- Візьміть за правило завжди пробувати маринади перед маринуванням, щоб, в разі чого, мати можливість швидко виправити свою помилку.
- Злийте маринад, курячі грудки обсушіть і наріжте тонкими смужками.
- Солодкий перець наріжте тонкими смужками, цибулю і гострий перчик подрібніть.
- Розігрійте на сковороді кілька ложок оливкової олії, обсмажте цибулю протягом трьох хвилин на середньому вогні і додайте перець і чилі.
- Продовжуйте обсмажувати овочі хвилин п'ять, помішуючи, поки перець злегка не розм'якшиться (при бажанні можна влити на сковороду півкелиха білого вина і тушкувати овочі, поки вино повністю не випарується).
- Перекладіть готові овочі в миску, накрийте фольгою і обсмажуйте курку протягом 2-2,5 хвилин з кожного боку, щоб ні в якому разі не пересушити її (якщо не впевнені - розріжте один шматочок, і якщо м'ясо всередині стало білим, відразу ж знімайте сковороду з вогню).
- Подавайте з коржиками і сметаною, гуакамоле та томатною сальсою, щоб кожен гість сам скрутив собі фахитас з порцією овочів та м'яса і приправив на свій смак.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.