Домашній гамбургер з баранини. Як приготувати?

Напевно, в тому, що гамбургери традиційно вважаються шкідливою їжею, є частка істини - але все це можна сміливо множити на нуль, якщо мова заходить про домашні гамбургери. Дивіться, ось булочка, ось котлета, яку ви зробили самі і точно знаєте, що там всередині, ось соус із стиглих помідорів з салатом і зеленню: чим такий домашній гамбургер може бути шкідливий? Ці домашні гамбургери можна подати на швидкий обід або вечерю, а можна зібрати все на швидку руку і закинути в сумку для пікніка. Якщо вас бентежить чатні - замість нього можна взяти кетчуп і свіжі овочі, і тоді домашні гамбургери вийдуть не тільки смачними, а й Супершвидкими!!!

Домашній гамбургер з баранини. Як приготувати

Домашній гамбургер з баранини — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 булочки для гамбургерів
  • 200 гр баранячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1/2 ч.л. зіри
  • 1/2 ч.л. орегано
  • кілька салатних листків

Для чатні — інгредієнти для приготування

  • 3 стиглих помідора
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. тертого імбиру
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. сиропу або 1/2 ч.л. коричневого цукру
  • вустерский соус
  • 1 пучок кінзи

Домашній гамбургер з баранини — рецепт приготування

  • Зріжте м'ясо з баранячої лопатки (або що ви там приготували для фаршу), а кістки, замість того, щоб викинути, приберіть в морозилку - стане в нагоді, коли ви вирішите зварити бульйон . І знаєте що? Давайте-но сьогодні обійдемося без м'ясорубки - просто порубати м'ясо на фарш гострим, в міру важким ножем; готуючи на двох, ви навіть втомитися не встигнете, та й мити нічого не доведеться. Втім, я не наполягаю, можна і в м'ясорубці.
  • Подрібніть цибулю і з'єднайте в мисці з фаршем, орегано і роздавленою в ступці зірой і як слід перемішайте.
  • Сформуйте плоскі круглі котлетки завтовшки близько сантиметра, перекладіть їх на тарілку і заберіть її в морозилку. Звичайно, ми не збираємося морозити м'ясо, яке будемо їсти прямо зараз, проте непогано б зробити так, щоб наші бургери не розвалилися відразу ж після того, як ми укладемо їх на решітку гриля.
  • У невеликій каструльці змішайте оцет, оливкову олію , сироп, подрібнений часник і тертий імбир , приправте меленим червоним перцем і поставте на малий вогонь.
  • Самі тим часом видаліть у томатів шкірку і насіння, відкладіть половину помідора (його потрібно нарізати кубиками), а решта подрібніть в блендері. Коли суміш в каструльці майже упарится, влийте туди подрібнені помідори і проваріть кілька хвилин, постійно помішуючи.
  • Зніміть з вогню, додайте трохи вустерського соусу і спробуйте - повинна вийти досить густа маса з приємним пікантним смаком. При бажанні приправте сіллю і перцем.
  • Булочки розріжте навпіл і злегка підсмажте на грилі. Тепер прийшов час бургерів - виймайте їх з холодильника і акуратно перекладіть на гриль, де і обсмажте до готовності. Будьте обережні, перевертаючи котлетки і виймаючи їх з гриля! На нижню частину кожної булочки викладіть листя салату, зверху покладіть бургери, а на них - по ложці томатного чатні. Прикрасьте їх помідорами і зеленню кінзи. Чатні простоїть в холодильнику ще кілька днів, його можна використовувати замість томатного соусу.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.