Дружні посиденьки — зовсім не привід пропадати на кухні, головне забезпечити смачний супровід в достатній кількості! Святкові бутерброди — чим не вихід? Пропоную вам кілька ідей для того, щоб швидко, без праці і не витрачаючи час на пошук рідкісних продуктів здивувати друзів незвичайними закусками.
Святкові бутерброди
Всі рецепти, запропоновані нижче, розраховані на 2 святкових бутерброда, так що підрахуйте гостей і відповідно збільшіть кількість продуктів. Крім того, заздалегідь потурбуйтеся про хліб: скибочки пшеничного хліба потрібно обсмажити на грилі, натерти часником, приправити і скропити оливковою олією — тоді це буде називатися брускетта. Взявши тости або крекери, ви здорово спростите собі це завдання.
Севіче з лосося — інгредієнти для приготування
- 100 г філе лосося
- 1 лайм
- 1 апельсин
- 1/2 перчика чилі
- 1 пучок кінзи
Севіче з лосося. Як приготувати?
- Змішайте сік лайма і половину апельсина для маринаду. Філе лосося треба порізати на невеликі кубики (попередньо, зрозуміло, потрібно видалити кістки) і відправте його в маринад десь години на півтори.
- Оскільки риба готується без температурної обробки, вона повинна бути дуже свіжою, за інше можете не турбуватися — кислота, що міститься в соках цитрусових, зробить її м'якою і ніжною.
- М'якоть половини апельсина поріжте на кубики того ж розміру, що й філе лосося.
- Видаліть з перчика насіння і мембрану і дрібно порубайте. Коли філе промаринується, злийте сік, перемішайте лосося з апельсином і перчиком, приправте і викладіть на скибочку хліба. Подавайте з зеленню кінзи.
Святкові бутерброди начинка: помідори черрі з оливками — інгредієнти для приготування
- 6 помідорів черрі
- 8 чорних оливок
- 1 невеликий зубчик часнику
- 1 пучок базиліка
- оливкова олія
- бальзамічний оцет
Святкові бутерброди начинка: помідори черрі з оливками. Як приготувати?
- Помідори черрі (чим менше, тим краще) поріжте на четвертинки.
- Видаліть кісточки з оливок і дрібно порубайте їх м'якоть разом з зубчиком часнику.
- Змішайте з помідорами і заправте оливковою олією і оцтом — і того, і іншого потрібно зовсім трохи!
- Перемішайте, спробуйте і приправте сіллю та перцем за смаком.
- Тепер можете викладати начинку на хліб і відразу ж подавати з зеленню базиліка.
Святкові бутерброди начинка: бринза з сухими травами — інгредієнти для приготування
- 100 г бринзи
- сухі трави
- 1 пучок петрушки
- оливкова олія
Святкові бутерброди начинка: бринза з сухими травами. Як приготувати?
- Найпростіше, звичайно, приготувати цю начинку, якщо ви купили бринзу, вже замариновану з травами. Крім того, здорово допоможе пляшечка оливкової олії, настояної на травах — але якщо нічого цього немає, робіть так, як я описую нижче.
- 1/2 чайної ложки сушених трав — базиліка, орегано, розмарин, майоран — перемішайте в мисці з 1 чайною ложкою оливкової олії.
- Бринзу поріжте на кубики, викладіть в миску і перемішайте, щоб масло покрило кожен шматочок.
- Поставте в холодильник маринуватися на годину-півтори, після чого викладайте бринзу на тости або крекери і подавайте з зеленню петрушки.
- Солити не потрібно — бринза і так солона, але трохи свіжомеленого чорного перцю не завадить.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.