Бутерброди для вечірки. Як приготувати?

Дружні посиденьки — зовсім не привід пропадати на кухні, головне забезпечити смачний супровід в достатній кількості! Святкові бутерброди — чим не вихід? Пропоную вам кілька ідей для того, щоб швидко, без праці і не витрачаючи час на пошук рідкісних продуктів здивувати друзів незвичайними закусками.

Святкові бутерброди

Всі рецепти, запропоновані нижче, розраховані на 2 святкових бутерброда, так що підрахуйте гостей і відповідно збільшіть кількість продуктів. Крім того, заздалегідь потурбуйтеся про хліб: скибочки пшеничного хліба потрібно обсмажити на грилі, натерти часником, приправити і скропити оливковою олією — тоді це буде називатися брускетта. Взявши тости або крекери, ви здорово спростите собі це завдання.

Бутерброди для вечірки – фото

Севіче з лосося — інгредієнти для приготування

  • 100 г філе лосося
  • 1 лайм
  • 1 апельсин
  • 1/2 перчика чилі
  • 1 пучок кінзи

Севіче з лосося. Як приготувати?

  • Змішайте сік лайма і половину апельсина для маринаду. Філе лосося треба порізати на невеликі кубики (попередньо, зрозуміло, потрібно видалити кістки) і відправте його в маринад десь години на півтори.
  • Оскільки риба готується без температурної обробки, вона повинна бути дуже свіжою, за інше можете не турбуватися — кислота, що міститься в соках цитрусових, зробить її м'якою і ніжною.
  • М'якоть половини апельсина поріжте на кубики того ж розміру, що й філе лосося.
  • Видаліть з перчика насіння і мембрану і дрібно порубайте. Коли філе промаринується, злийте сік, перемішайте лосося з апельсином і перчиком, приправте і викладіть на скибочку хліба. Подавайте з зеленню кінзи.

Святкові бутерброди начинка: помідори черрі з оливками — інгредієнти для приготування

  • 6 помідорів черрі
  • 8 чорних оливок
  • 1 невеликий зубчик часнику
  • 1 пучок базиліка
  • оливкова олія
  • бальзамічний оцет

Святкові бутерброди начинка: помідори черрі з оливками. Як приготувати?

  • Помідори черрі (чим менше, тим краще) поріжте на четвертинки.
  • Видаліть кісточки з оливок і дрібно порубайте їх м'якоть разом з зубчиком часнику.
  • Змішайте з помідорами і заправте оливковою олією і оцтом — і того, і іншого потрібно зовсім трохи!
  • Перемішайте, спробуйте і приправте сіллю та перцем за смаком.
  • Тепер можете викладати начинку на хліб і відразу ж подавати з зеленню базиліка.

Святкові бутерброди начинка: бринза з сухими травами — інгредієнти для приготування

  • 100 г бринзи
  • сухі трави
  • 1 пучок петрушки
  • оливкова олія

Святкові бутерброди начинка: бринза з сухими травами. Як приготувати?

  • Найпростіше, звичайно, приготувати цю начинку, якщо ви купили бринзу, вже замариновану з травами. Крім того, здорово допоможе пляшечка оливкової олії, настояної на травах — але якщо нічого цього немає, робіть так, як я описую нижче.
  • 1/2 чайної ложки сушених трав — базиліка, орегано, розмарин, майоран — перемішайте в мисці з 1 чайною ложкою оливкової олії.
  • Бринзу поріжте на кубики, викладіть в миску і перемішайте, щоб масло покрило кожен шматочок.
  • Поставте в холодильник маринуватися на годину-півтори, після чого викладайте бринзу на тости або крекери і подавайте з зеленню петрушки.
  • Солити не потрібно — бринза і так солона, але трохи свіжомеленого чорного перцю не завадить.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.