Брускетта (bruschetta) - проста у виконанні італійська закуска, яка представляє собою скибочку хліба, обсмажену на грилі і приправлену сіллю, перцем, часником і оливковою олією, з якою-небудь начинкою-топінгом. Часто брускетта подається в поєднанні з овочами і травами, але цілком можливі й інші варіанти з традиційними італійськими інгредієнтами - моцарелою, пармською шинкою і так далі. Спробуйте пару рецептів, запропонованих нижче, а потім придумайте свій власний.
Брускетта — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 2 скибочки чіабатти або хорошого білого хліба
- 1 зубчик часнику
- сіль
- мелений чорний перець
- оливкова олія Extra Virgin
Брускетта — рецепт приготування
- Наріжте хліб скибочками завтовшки близько 1 см.
- І обсмажте їх на грилі (або в тостері, хоча це і буде відступом від правил).
- Натріть кожну скибочку половинками зубчика часнику, приправте сіллю і перцем, збризніть оливковою олією і прикрасьте начинкою на свій смак.
Брускетта з помідорами та базиліком — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 2 скибочки брускетти
- 1 зубчик часнику
- 8 великих помідорів чері
- кілька гілочок базиліка
- бальзамічний оцет
- оливкова олія Extra Virgen
- пармезан
Брускетта з помідорами та базіліком — рецепт приготування
- Листя базиліка покидати в миску - дрібні цілком, а більші недбало порвіть.
- Додайте до них подрібнений часник і не дуже дрібно нарізані помідори.
- Приправте суміш сіллю і перцем, додайте кілька крапель бальзамічного оцту, зовсім трохи оливкової олії і перемішайте.
- Відставте в сторону хоча б хвилин на 20, щоб всі аромати змішалися, а потім викладіть на брускетту, натріть зверху трохи пармезану і подавайте.
Брускетта з запеченим перцем і каперсами — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 2 скибочки брускетти
- 1 зубчик часнику
- 1 солодкий перець
- 1 ст.л. каперсів
- кілька гілочок петрушки
- оливкова олія Extra Virgen
Брускетта з запеченим перцем і каперсами — рецепт приготування
- На відкритому вогні (наприклад, в грилі або прямо на плиті) запечіть перець до чорних підпалин на боках, і приберіть його в поліетиленовий пакет.
- Пакет щільно закрутіть і відкладіть.
- Тим часом подрібніть часник і половину каперсів і з'єднайте в мисці з зеленню петрушки і цілими каперсами, що залашилися.
- Відкрийте пакет і дістаньте перець, після чого видаліть шкірку, яка після проведеної екзекуції зійде без жодних зусиль.
- Видаліть мембрану з насінням, наріжте м'якоть перцю тонкими смужками і відправте в миску до часнику і каперсів.
- Додайте трохи оливкової олії, приправте за смаком і дайте начинці трохи помаринуватися, після чого викладайте на брускетту і подавайте.
- При бажанні можна додати трохи пасти з анчоусів і меленого сушеного чилі , і у вас вийде гостра, пікантна закуска.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.