Брускетта. Як приготувати?

Брускетта (bruschetta) - проста у виконанні італійська закуска, яка представляє собою скибочку хліба, обсмажену на грилі і приправлену сіллю, перцем, часником і оливковою олією, з якою-небудь начинкою-топінгом. Часто брускетта подається в поєднанні з овочами і травами, але цілком можливі й інші варіанти з традиційними італійськими інгредієнтами - моцарелою, пармською шинкою і так далі. Спробуйте пару рецептів, запропонованих нижче, а потім придумайте свій власний.

Брускетта. Як приготувати

Брускетта — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 скибочки чіабатти або хорошого білого хліба
  • 1 зубчик часнику
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • оливкова олія Extra Virgin

Брускетта — рецепт приготування

  • Наріжте хліб скибочками завтовшки близько 1 см.
  • І обсмажте їх на грилі (або в тостері, хоча це і буде відступом від правил).
  • Натріть кожну скибочку половинками зубчика часнику, приправте сіллю і перцем, збризніть оливковою олією і прикрасьте начинкою на свій смак.

Брускетта з помідорами та базиліком — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 скибочки брускетти
  • 1 зубчик часнику
  • 8 великих помідорів чері
  • кілька гілочок базиліка
  • бальзамічний оцет
  • оливкова олія Extra Virgen
  • пармезан

Брускетта з помідорами та базіліком — рецепт приготування

  • Листя базиліка покидати в миску - дрібні цілком, а більші недбало порвіть.
  • Додайте до них подрібнений часник і не дуже дрібно нарізані помідори.
  • Приправте суміш сіллю і перцем, додайте кілька крапель бальзамічного оцту, зовсім трохи оливкової олії і перемішайте.
  • Відставте в сторону хоча б хвилин на 20, щоб всі аромати змішалися, а потім викладіть на брускетту, натріть зверху трохи пармезану і подавайте.

Брускетта з запеченим перцем і каперсами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 скибочки брускетти
  • 1 зубчик часнику
  • 1 солодкий перець
  • 1 ст.л. каперсів
  • кілька гілочок петрушки
  • оливкова олія Extra Virgen

Брускетта з запеченим перцем і каперсами — рецепт приготування

  • На відкритому вогні (наприклад, в грилі або прямо на плиті) запечіть перець до чорних підпалин на боках, і приберіть його в поліетиленовий пакет.
  • Пакет щільно закрутіть і відкладіть.
  • Тим часом подрібніть часник і половину каперсів і з'єднайте в мисці з зеленню петрушки і цілими каперсами, що залашилися.
  • Відкрийте пакет і дістаньте перець, після чого видаліть шкірку, яка після проведеної екзекуції зійде без жодних зусиль.
  • Видаліть мембрану з насінням, наріжте м'якоть перцю тонкими смужками і відправте в миску до часнику і каперсів.
  • Додайте трохи оливкової олії, приправте за смаком і дайте начинці трохи помаринуватися, після чого викладайте на брускетту і подавайте.
  • При бажанні можна додати трохи пасти з анчоусів і меленого сушеного чилі , і у вас вийде гостра, пікантна закуска.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.