Риба, запечена в солі. Як приготувати?

Запікання в солі - досить-таки поширений спосіб приготування риби, як морської, так і прісноводної. Коли я вирішив запекти рибу в солі, я взяв кефаль, але згодиться практично будь-яка риба, повні шаланди якої в цей день вдалося роздобути місцевим рибалкам. Спеції і трави, зазначені в цьому рецепті, не входять до обов'язкової програми. Експериментуйте з рибою в солі, і у вас все вийде!

Риба, запечена в солі. Як приготувати

Риба, запечена в солі — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • кефаль вагою 1 кг.
  • 1200 гр морської солі
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. насіння фенхелю
  • 1 ч.л. суміші перців
  • пара гілочок петрушки
  • пара гілочок кропу
  • пара гілочок кінзи
  • пара гілочок базиліка
  • 1 лимон

Риба, запечена в солі — рецепт приготування

  • Рибу почистіть і збризніть лимонним соком.
  • Розчавіть в ступці насіння фенхелю і перець, натріть рибу зовні спеціями, а потім невеликою кількістю оливкової або іншої рослинної олії . Сіллю приправляти не будемо - зі зрозумілих причин.
  • Зелень грубо наріжте або порвіть, і начините черево риби зеленню і дольками лимона.
  • Збийте яйце і додайте його до солі разом зі склянкою води. Як слід перемішайте сіль руками і при необхідності додайте ще трохи води, але захоплюватися цим не варто: сіль повинна бути в'язкою і тримати форму.
  • Викладіть трохи солі на деко шаром товщиною близько 1 см., Укладіть на нього рибу (стежте, щоб сіль не потрапила в черево) і з усіх боків укутайте її шаром солі тієї ж товщини. Голову і хвіст накривати сіллю не обов'язково.
  • Запікайте рибу в духовці при температурі 220 градусів протягом 25 хвилин. Перед подачею можна попередньо обробити рибу, а можна подати прямо на деко.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.