Запікання в солі - досить-таки поширений спосіб приготування риби, як морської, так і прісноводної. Коли я вирішив запекти рибу в солі, я взяв кефаль, але згодиться практично будь-яка риба, повні шаланди якої в цей день вдалося роздобути місцевим рибалкам. Спеції і трави, зазначені в цьому рецепті, не входять до обов'язкової програми. Експериментуйте з рибою в солі, і у вас все вийде!
Риба, запечена в солі — інгредієнти для приготування(4 порції)
- кефаль вагою 1 кг.
- 1200 гр морської солі
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. насіння фенхелю
- 1 ч.л. суміші перців
- пара гілочок петрушки
- пара гілочок кропу
- пара гілочок кінзи
- пара гілочок базиліка
- 1 лимон
Риба, запечена в солі — рецепт приготування
- Рибу почистіть і збризніть лимонним соком.
- Розчавіть в ступці насіння фенхелю і перець, натріть рибу зовні спеціями, а потім невеликою кількістю оливкової або іншої рослинної олії . Сіллю приправляти не будемо - зі зрозумілих причин.
- Зелень грубо наріжте або порвіть, і начините черево риби зеленню і дольками лимона.
- Збийте яйце і додайте його до солі разом зі склянкою води. Як слід перемішайте сіль руками і при необхідності додайте ще трохи води, але захоплюватися цим не варто: сіль повинна бути в'язкою і тримати форму.
- Викладіть трохи солі на деко шаром товщиною близько 1 см., Укладіть на нього рибу (стежте, щоб сіль не потрапила в черево) і з усіх боків укутайте її шаром солі тієї ж товщини. Голову і хвіст накривати сіллю не обов'язково.
- Запікайте рибу в духовці при температурі 220 градусів протягом 25 хвилин. Перед подачею можна попередньо обробити рибу, а можна подати прямо на деко.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
Мені дуже подобаються Ваші рибні страви!!! Усі!!! Коли збираюся готувати рибу – заходжу на Ваш сайт і вибираю рецепт … все просто 🙂 Дякую за рецепт риби у солі!!!
Я вважаю, що рибні страви мені особливо вдаються. 🙂 Чи не тому, що вмію їх готувати, а просто якось так виходить. В результаті у мене їх вже більше, ніж треба…
Дуже смачна риба! Але на пару виходить набагато смачніше!
Дякую!!!
Риба дійсно вийшла приголомшливою. Дуже ніжне м’ясо. Хоча воно саме по собі м’яке.