Цей рецепт я запозичив у Джеймі Олівера і без жодних докорів сумління публікую його тут. Дуже вже він мені подобається: прості, легкі продукти, десять, максимум п'ятнадцять хвилин метушні - і дуже цікавий результат, до якого хочеться повертатися знову і знову. За словами Джеймі Олівера, раніше пасту з анчоусами готували в сім'ях бідних сицилійських рибалок, ну а ви можете приготувати у себе вдома, взявши тальятелле або спагетті.
Тальятелле з анчоусами, родзинками і кедровими горішками — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 200 гр пасти тальятелле або спагетті
- 2 зубчики часнику
- 6 анчоусів
- невелика жменя родзинок
- невелика жменя кедрових горішків
- 1/2 склянки сухого червоного вина
- 4 ст.л. протертої м'якоті томатів
- жменя сухих хлібних крихт
Тальятелле в томатному соусі з анчоусами і родзинками — рецепт приготування
- Подрібніть часник і обсмажте його в оливковій олії, поки він не почне міняти колір.
- Додайте на сковороду родзинки, кедрові горішки і анчоуси і обсмажуйте ще хвилини дві - ви помітите, як анчоуси начебто розтануть.
- Після цього додайте вино і м'якоть томатів і добре перемішайте.
- Залиште соус тушкуватися на повільному вогні до середньої густини, а на іншій сковороді тим часом обсмажте хлібні крихти в оливковій олії до золотистого кольору і перекладіть їх на паперовий рушник.
- Відваріть тальятелле до стану аль денте згідно часу, зазначеному на упаковці.
- Відкиньте тальятелле на друшляк (якщо соус вийшов дуже густим - ще не пізно додати в нього пару ложок води, в якій варилася паста), і перекладіть пасту в соус.
- Гарненько перемішайте пасту і соус і викладіть на тарілки.
- При подачі посипте пасту хлібними крихтами.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.