Тальятелле в томатному соусі з анчоусами і родзинками. Як приготувати?

Цей рецепт я запозичив у Джеймі Олівера і без жодних докорів сумління публікую його тут. Дуже вже він мені подобається: прості, легкі продукти, десять, максимум п'ятнадцять хвилин метушні - і дуже цікавий результат, до якого хочеться повертатися знову і знову. За словами Джеймі Олівера, раніше пасту з анчоусами готували в сім'ях бідних сицилійських рибалок, ну а ви можете приготувати у себе вдома, взявши тальятелле або спагетті.

Тальятелле в томатному соусі з анчоусами і родзинками. Як приготувати

Тальятелле з анчоусами, родзинками і кедровими горішками — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 200 гр пасти тальятелле або спагетті
  • 2 зубчики часнику
  • 6 анчоусів
  • невелика жменя родзинок
  • невелика жменя кедрових горішків
  • 1/2 склянки сухого червоного вина
  • 4 ст.л. протертої м'якоті томатів
  • жменя сухих хлібних крихт

Тальятелле в томатному соусі з анчоусами і родзинками — рецепт приготування

  • Подрібніть часник і обсмажте його в оливковій олії, поки він не почне міняти колір.
  • Додайте на сковороду родзинки, кедрові горішки і анчоуси і обсмажуйте ще хвилини дві - ви помітите, як анчоуси начебто розтануть.
  • Після цього додайте вино і м'якоть томатів і добре перемішайте.
  • Залиште соус тушкуватися на повільному вогні до середньої густини, а на іншій сковороді тим часом обсмажте хлібні крихти в оливковій олії до золотистого кольору і перекладіть їх на паперовий рушник.
  • Відваріть тальятелле до стану аль денте згідно часу, зазначеному на упаковці.
  • Відкиньте тальятелле на друшляк (якщо соус вийшов дуже густим - ще не пізно додати в нього пару ложок води, в якій варилася паста), і перекладіть пасту в соус.
  • Гарненько перемішайте пасту і соус і викладіть на тарілки.
  • При подачі посипте пасту хлібними крихтами.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.